اگر به فکر تعویض و خرید تشک اتاق خود هستید. تضمین می‌دهیم با مطالعه این مقاله، در مورد راهنمای خرید تشک به شما اطلاعات کاملی را ارائه خواهیم کرد تا بهترین انتخاب را داشته باشید. ای‌خواب؛ بزرگ ترین مرجع فروش کالای خواب آنلاین، در مقالات مختلف به ضرورت خوابیدن روی تشک استاندارد اشاره کرده است. اما چالش برانگیزترین سوالات در زمان انتخاب تشک به سراغ شما می‌آیند.

6 راهنمای خرید تشک مناسب شما
راهنمای خرید تشک

اما نگران نباشید چرا که با خواندن مقاله راهنمای خرید تشک می‌توانید بهترین انتخاب را داشته باشید. سوال‌هایی که ممکن است برای شما ایجاد شود:

  • چه نوع تشکی بخرم؟ نرم، سفت یا راحت؟
  • آیا با بودجه من تشک مناسبی پیدا می‌شود؟
  • خرید را به صورت حضوری انجام دهم یا آنلاین؟
  • کدام برند انتخاب مناسب تری برای من است؟

برای یافتن جواب و استفاده بهتر از راهنمای خرید تشک اجازه دهید تا شش سوال اساسی و پاسخ آنها را بررسی کنیم.

سن تشک شما چقدر است؟

سن تشک شما چقدر است؟

سن یا میزان کارکرد تشک شما نقش اساسی در تعیین نیاز شما به تشک جدید تلقی می‌شود و یکی از مهم ترین نکات در راهنمای خرید تشک است. هر چند این سوال جواب مشخصی ندارد اما بر اساس یک مدل تحقیقاتی اگر سن تشک شما به هشت سال رسیده است باید به فکر تعویض آن باشید.

از آن گذشته اگر تشک شما استحکام سال‌های اول استفاده را ندارد، صبح‌ها با درد کمر و گردن بر می‌خیزید، هنگام خواب نمی‌توانید موقعیت مناسبی را بیابید و گود رفتگی در تشک مشاهده می‌کنید باید برای جلوگیری از رویارویی با عوارض استفاده از تشک نامناسب به فکر تعویض آن باشید.

در چه وضعیتی می‌خوابید؟

نوع و موقعیت خوابیدن هر شخص جزو مهم‌ترین پارامترهای راهنمای خرید تشک است. هر کدام از ما در وضعیت متفاوتی می‌خوابیم و به طور کلی تقریبا تمام انسان‌ها در یکی از وضعیت‌های به پشت، به پهلو یا به شکم می‌خوابند. ممکن است شما در طول شب بچرخید و وضعیت‌های مختلف را امتحان کنید اما بیشتر اوقات در یکی از وضعیت های فوق می‌خوابید. اگر هم نمی‌دانید در کدام وضعیت می‌خوابید حتما به آن دقت بیشتری کنید چرا که حتما متوجه آن خواهید شد. در ادامه خواهیم دید که بهترین نوع تشک برای وضعیت‌های مختلف خواب چه خواهد بود.

راهنمای خرید تشک

راهنمای خرید تشک با توجه به نوع خوابیدن

در ادامه گزارش راهنمای خرید تشک با توجه به موقعیت خوابیدن در می یابید چه نوع تشکی برای شما مناسب است و برخی از محصولات متناسب با آن نیز معرفی می‌شوند.

تشک های مناسب افراد پُشت خواب

اگر به پشت (کمر) می‌خوابید

زمانی که به پشت می‌خوابید بدن شما یک کشش غیر ضروری را در شانه‌ها و قسمت پایین کمر متحمل خواهد شد. ممکن است باسن شما از تراز با شانه ها خارج شده که این امر منجر به خمیده شدن کمر و بروز درد در ستون فقرات می‌شود.

فرض کنید نرم‌ترین تشک جهان نمره یک و سفت‌ترین تشک جهان هم نمره 10 می‌گیرد. پس شما به تشکی نیاز دارید که کمی‌سفت باشد. چنین تشکی باعث می‌شود تا خط تراز خنثی در بدن شما رعایت شود. منظور از خط تراز خنثی در راهنمای خرید تشک، حفظ یک خط یکنواخت از شانه‌ها تا باسن است. در نتیجه با حفظ موقعیت ستون فقرات شما تنش‌ها در این ناحیه به حداقل رسیده و از دردهای آرتریت و فیبرومیالژیا هم جلوگیری می‌شود. جز اینها استفاده از تشک‌های پد دار به پشت خوابان توصیه می‌شود.

اگر جزو افراد پشت خواب هستید باید تشک نوع طبی فنری  با رنج سفتی 7 از 10 را انتخاب کنید که در ادامه برخی از محصولات مناسب این دسته از افراد معرفی می‌شوند.

راهنمای خرید تشک برای پهلو خوابان

اگر به پهلو می‌خوابید

وقتی به پهلو می‌خوابید مفاصل شما تحت فشار زیادی قرار می‌گیرند. در نتیجه شما به تشکی احتیاج دارید که کمی نرم باشد تا پستی و بلندی‌های بدن شما را پر کرده و فشار را کم کند. تشک‌های نوع طبی فنری با درجه سفتی 5 از 10 برای شما ایده آل است. فرض کنید نرم‌ترین تشک جهان نمره یک و سفت‌ترین تشک جهان هم نمره 10 می‌گیرد. همچنین تشک‌های مموری فوم که مخصوص پر کردن فضاهای خالی و کاهش فشار هستند به شما توصیه می‌شوند.

مطالب مرتبط :   تشک نوجوان چیست؟

در ادامه برخی از بهترین تشک های مناسب برای پهلو خوابان معرفی می‌شوند.

راهنمای خرید تشک برای شکم خوابان

 اگر به روی شکم می‌خوابید

افراد شکم خواب برعکس پهلو خواب‌ها در راهنمای خرید تشک به تشکی نیاز دارند که سفت باشد تا باسن را در راستای شانه‌ها بلند کند. بدترین نوع تشک برای شکم خواب‌ها تشک‌های نرم است چرا که در این حالت باسن از خط تراز خارج شده و با ستون فقرات هماهنگ نیست. اگر شکم خواب هستید باید تشک‌های طبی فنری با درجه سفتی 8 از 10 را انتخاب کنید. فرض کنید نرم‌ترین تشک جهان نمره یک و سفت‌ترین تشک جهان هم نمره 10 می‌گیرد.

مطالب مرتبط :   اندازه‌های استاندارد لحاف و تشک نوزاد

در ادامه برخی از تشک‌های مناسب شکم خوابان معرفی می‌شوند.

میزان از راحتی (سفتی یا نرمی) از مهم ترین پارامترهای راهنمای خرید تشک

چه میزان از راحتی (سفتی یا نرمی) تشک مد نظر شماست؟

یکی ازمهم ترین و چالش برانگیزترین نکات راهنمای خرید تشک، تعیین میزان سفتی و نرمی تشک است. پس اجازه دهید تا ابتدا استاندارد نرمی و سفتی تشک را تعریف کنیم تا دید بهتری از آن داشته باشید. سفتی یا نرمی تشک‌های مختلف بر اساس سلیقه، نوع خوابیدن، وزن و وضعیت جسمانی طبقه بندی می‌شوند.

در استاندارد جهانی سلامت خواب و راهنمای خرید تشک نمره 1 برای نرم‌ترین نوع تشک و نمره 10 برای سفت‌ترین نوع تشک تعریف شده است. نمره ایده آل برای افرادی با وضعیت جسمانی عادی 6.5 تعریف شده است. اما این یک استاندارد کلی است. چرا که نرمی و سفتی تشک تا حد زیادی به سلیقه و احساس شما بر می‌گردد که قابل اندازه گیری نیست. برای روشن‌تر شدن مسِئله باید تفاوت دو کلمه استحکام و پشتیبانی در تشک را بررسی کنیم. تشک پشتیبان تشکی است که ستون فقرات را بدون فشار در راستای یک خط قرار می‌دهد و این حالت می‌تواند در طیف‌های مختلفی از نرمی یا سفتی به دست آید.

اما منظور از استحکام تشک، حس نرمی یا سفتی است که از تشک به شما القا می‌شود. بسیاری از افراد از این که روی سطحی سفت بخوابند احساس نارضایتی می‌کنند وبرعکس این حس برای افرادی که روی سطح بسیار نرمی می‌خوابند هم صدق می‌کند.

پس چگونه بفهمیم چه میزان از سفتی تشک مناسب ماست؟

تجارب تولید کنندگان و بررسی استانداردهای سلامت جهانی نشان می‌دهند تشک های با درجه سفتی 4 تا 7 از 10 برای افراد با وضعیت جسمانی عادی ( نداشتن درد و عارضه های مختلف در گردن یا کمر) بسیار مناسب هستند.

هر چند این یک محدوده استاندارد در راهنمای خرید تشک است اما اگر سلیقه شما کمی سفت‌تر یا نرم‌تر است می‌توانید یک نمره بالاتر یا پایین تر را هم در نظر بگیرید.

در ادامه برخی از تشک های سفت و نرم که مناسب سلیقه عموم افراد هستند معرفی می‌شوند.

وزن شما چقدر است؟

رسیدیم به یکی از مهم ترین معیارهای راهنمای خرید تشک یعنی وزن ! نداشتن آگاهی پیرامون همین معیار معمولا خریداران را دچار مشکل می‌کند. میزان فرو رفتگی تشک، فعالیت های زوجین روی تشک، حمایت مناسب از بدن و خنک شدن عواملی هستند که مستقیما به وزن شما مربوط می‌شوند.

اما چه تشکی برای وزن شما مناسب است؟

اما چه تشکی برای وزن شما مناسب است؟

بر مبنای تقسیمی که وب سایت معتبر Slipopolic انجام داده است، در راهنمای خرید تشک افراد بین سه دسته وزنی مختلف به شرح زیر قرار می‌گیرند.

تشک مناسب افراد سبک وزن ( تا 68 کیلوگرم)

این دسته از افراد به دلیل وزن پایین تقریبا روی تمامی انواع تشک احساس راحتی خواهند کرد.

مطالب مرتبط :   نحوه ی خوابیدن در بارداری

در راهنمای خرید تشک به شما می‌گوییم که این نیازی نیست تا برای تشک‌های گران قیمت با لایه‌های مختلف و ضخامت زیاد هزینه کنند. این دسته از افراد باید از تشک‌های نوع طبی فنری با درجه سفتی 4 تا 9 از 10 را استفاده کنند. حال اگر می‌خواهید احساس نرمی بیشتری را تجربه کنید باید درجه 4 تا 6 از 10 را انتخاب کنید. برای احساس نرمی متوسط 6 تا 7 از ده و برای احساس سفتی زیاد تشک‌های طبی درجه 7 تا 9 از 10 برای شما ایده ال است.

تشک مناسب برای افراد میان وزن ( بین 68 تا 90 کیلوگرم)

رفتار این دسته افراد روی تشک بیشتر شبیه به سبک وزن‌ها است. با این تفاوت که اگر وزن شما بیشتر نزدیک به 90 کیلوگرم است باید از تشک‌های با ضخامت بیشتر یا دارای حداقل یک پد (تشکچه اضافی) استفاده کنید.

مطالب مرتبط :   نحوه شستشوی بالش مموری فوم

پس بر اساس راهنمای خرید تشک، مجددا این دسته از افراد باید از تشک‌های نوع طبی فنری با درجه سفتی 4 تا 9 از 10 اما با ارتفاع بیش از 22 سانتی‌متر را استفاده کنند.

تشک مناسب برای افراد سنگین وزن ( 90 کیلوگرم به بالا)

شاید انتخاب تشک برای افرادی که بیش از 90 کیلوگرم وزن دارند کمی دشوار باشد. اما با ترفندهای زیر حتما مورد مناسب خود را پیدا خواهید کرد.

برای تجربه خوابی آسوده شما باید به سراغ تشک‌های نوع طبی فنری با درجه سفتی 7 تا 8 از 10 بروید. همچنین ضخامت تشک مناسب این دسته باید حداقل 27 سانتی‌متر باشد. انتخاب تشک‌هایی که حداقل دارای یک پد یا تشکچه اضافی دوخته شده به تشک هستند هم توصیه می‌شود.

اگر وزن شما بالای 110 کیلوگرم است و بودجه لازم را هم دارید می‌توانید سراغ تشک هایی بروید که دو پد اضافه دارند و ضخامت آن ها بیش از 30 سانتی‌متر است.

چه نوعی از تشک مد نظر شما است؟

حالا که اطلاعاتی راجع به راهنمای خرید تشک به دست آوردید، وقت آن است که بدانید دقیقا چه نوع تشکی برای شما مناسب است؟ ابتدا خیلی سریع باید بدانید که چند نوع تشک وجود دارد و کدام یک برای شما مناسب‌تر است؟

به طور کلی در کشور ایران تشک ها را می‌توان به چهار نوع تقسیم کرد:

تشک مموری ف

تشک مموری فوم از نوعی فوم بسیار پیشرفته به نام فوم هوشمند یا مموری فوم ساخته می‌شود. ویژگی منحصر به فرد این نوع از فوم پاسخ آهسته به فشار و تغییر شکل یافتن دقیقا متناسب با سطح و میزان فشار است. چنین قابلیت‌هایی باعث می‌شود به محض فشار روی سطح یک مموری فوم، سطح به آهستگی تغییر شکل داده و دقیقا فرم بدن شما را به خود می‌گیرد.

در نتیجه شانه ها، باسن و کمر شما به طرز بی نظیری حمایت شده و فشار در این نقاط کاهش می‌یابد. به عبارت دیگر در این نوع از تشک‌ها شما همواره در عمق بیشتری قرار می‌گیرید اما حمایت کافی از بدن خود را هم دارید. این تشک مناسب افرادی است که می‌خواهند حس کنند درون تشک قرار گرفته اند تا روی تشک!

این تشک‌ها نرم اما با حمایت خوب هستند. همچنین این نوع از تشک ها قیمت بالایی دارند.

تشک فنری (Innerspring mattrees)

فنری (Innerspring) از ارزان ترین نوع تشک ها هستند.

ساختار ساده تشک‌های فنری از یک شاسی فلزی همراه با فنرهای جوش شده به آن تشکیل شده است. چند لایه فوم و ابر با تراکم‌های مختلف هم وظیفه حمایت بدن را بر عهده دارند. اما این نوع تنها برای افراد سبک وزن و در واقع کودکان و خردسالان مناسب است. همچنین به دلیل یک پارچه بودن فنرهای استفاده شده در آن، با فشرده شدن یک قسمت ارتعاش به سایر قسمت‌ها هم منتقل می‌شود. به عبارت دیگر وقتی روی قسمتی که خوابیده اید تکان می‌خورید، تمام قسمت‌های تشک تحت الشعاع قرار گرفته وتکان می‌خورند.

تشک طبی فنری با فنربندی مستقل

طبی فنری از محبوب ترین و متداول ترین نوع تشک ها هستند.

تشک طبی فنری با یک شاسی فلزی، ساختاری شبیه به تشک‌های فنری دارد با این تفاوت که فنرها به یکدیگر جوش نخورده‌اند. سیم پیچ ((Coil هایی که به شاسی جوش خورده اند هم باعث کاهش چند واحدی فشار روی بدن می‌شوند. در این نوع تشک‌ها هر فنر درون یک پاکت مجزا قرار گرفته و به صورت مستقل عمل می‌کند.

مطالب مرتبط :   سلامت خواب چه تاثیری بر زندگی انسان دارد؟

چنین قابلیتی باعث می‌شود تا در صورت تکان خوردن سر جای خود، بقیه قسمت‌ها ثابت بمانند و برای مثال وقتی شریک شما از تخت پایین می‌رود شما هیچ چیز حس نمی‌کنید. از طرفی این نوع تشک در هنگام انجام فعالیت‌های جنسی بسیار آرام و بی تکان است و تنها قسمتی که تحت فشار قرار دارد، دارای حرکت است. این نوع تقریبا طیف وسیعی از انتظارات و سلیقه افراد را پوشش می‌دهد.

تشک طبی (ارتوپدیک) یا Medical mattress

طبی (ارتوپدیک) هر چند طبی است اما اصلا راحت نیست

این تشک‌ها تنها از چند لایه فوم فشرده و سفت و البته گران قیمت ساخته شده‌اند و هیچ فنری درون آن‌ها به کار نرفته است. این نوع بسیار سفت است و برای افرادی که عمل جراحی کمر، گردن، ستون فقرات و … را انجام داده اند مناسب است و پزشکان متخصص بعد از انجام این نوع از عمل‌های جراحی به بیماران خرید تشک‌های طبی را توصیه می‌کنند.

مطالب مرتبط :   تشک نوجوان چیست؟

اما برخی افراد نیز از خوابیدن روی تشک های سفت لذت می برند و با انتخاب تشک طبی پد دار، احساس رضایت بیشتری هم خواهند داشت. تشک های طبی وزن بسیار کمی دارند و به آسانی جابجا می شوند. از طرف دیگر به علت نبود فنر و اتصالات فلزی در تشک های طبی، هرگز به سر و صدا نخواهند افتاد.

تشک دو حالته ( Hybrid mattress)

این نوع تشک ها ترکیبی از تشک های طبی و طبی فنری هستند و یک سمت آنها سفت و سمت دیگر آنها نرم است. این مزیت باعث می شود تا شما استفاده از هر دو نوع تشک را تجربه کنید. تشک هیبریدی طوری ساخته می شود که یک سمت آن مناسب فصل‌های گرم و سمت دیگر آن مناسب فصل‌های سرد است. به این ترتیب شما در دمایی احساس خوشایندی روی این تشک‌ها خواهید داشت.

بودجه شما برای خرید تشک چقدر است؟

شاید مهم ترین فاکتور تعیین کننده در راهنمای خرید تشک، بودجه افراد باشد. در بازار امروز کشور می‌توان تشک دو نفره با عرض 160 سانتی متر را از حدود هشت میلیون تومان تا 40 میلیون تومان و تشک یک نفره با عرض 90 سانتی متر را از پنج میلیون تا 10 میلیون تومان خریداری کرد.

بودجه شما برای خرید تشک چقدر است؟

اما واقعیت در راهنمای خرید تشک این است تشک‌هایی که بیش از حد ارزان هستند معمولا همان تشک‌های فرسوده‌ای هستند که در کارگاه‌های زیر زمینی بازسازی شده‌اند. که علاوه بر غیر استاندارد بودن و آسیب رساندن به فیزیک شما، غیر بهداشتی هم هستند و گزارش‌های متعددی از بروز بیماری‌های پوستی، حساسیت و ورود حشرات موذی به منزل برای برخی از مصرف کنندگان وجود دارد.

بودجه شما برای خرید تشک چقدر است؟

در تیر ماه 1403 در گزارش راهنمای خرید تشک، شما باید برای خرید یک تشک یکنفره استاندارد و با کیفیت از حدود شش میلیون تومان به بالا و برای خرید تشک دو نفره استاندارد و با کیفیت از 11 میلیون تومان به بالا هزینه کنید. اما این نکته را هم بدانید که برندهای معروف‌تر معمولا پول تبلیغات و برندینگ خود را نیز با قیمت بیشتر محصولاتشان از مشتری اخذ می‌کنند. در حالی که کیفیت و کارایی یک تشک ارزان‌تر خوب اما نه چندان معروف را دارند.

از طرف دیگر در راهنمای خرید تشک به جرات می گوییم که هرگز گول تبلیغات برندهای پر زرق و برق را نخورید چرا که هیچ دلیلی ندارد تشکی که عکسش روی تمام بیلبوردهای شهر است راحت هم باشد یا حداقل همان چیزی باشد که شما به دنبال آن هستید. در نتیجه هنگام خرید تشک پس از کسب اطمینان از اعتبار فروشنده، مد نظر داشته باشید که هزینه پرداختی برای حداقل پنج سال استفاده است. نکته مهم در خرید تشک اعتبار، خدمات و ضمانت مناسب فروشنده تشک است.

بر گرفته از وب سایت معتبر sleepfoundation

مطالب مرتبط